Na een voor iedereen hectische periode beginnen de gasten uit Oekraïne hun plek te vinden en tot rust te komen. Ze zijn inmiddels bijna allemaal ingeschreven bij de gemeente en kinderen tot en met 12 jaar zijn gisteren voor de eerste keer naar school geweest. 

Alle vrijwilligers hebben wonderen verricht en zijn nog steeds bezig op alle gebieden, groot respect daarvoor. Van medische hulp tot scholing, van eten tot sporten/vrije tijd en nog veel meer. Ons is gevraagd hun dankbaarheid over te brengen aan alle betrokkenen en inwoners van Abcoude en omstreken die hen zo ondersteund en verwelkomd hebben. Dit heeft echt diepe indruk op hen gemaakt. De groep vrijwilligers is er overigens niet alleen voor de Oekraïners in Hotel Abcoude maar ook voor diegenen die elders worden ondergebracht. 

Een klein puntje van aandacht

In verband met de privacy, rust en veiligheid van de gasten uit Oekraïne is Hotel Abcoude helaas niet (meer) direct toegankelijk voor derden. Het werd er af en toe een beetje te druk.Ook namens Hotel Abcoude nogmaals: wat een top dorp is dit en wat is het bijzonder dat iedereen zo snel klaarstond met van alles!