De Weggeefwinkel loopt goed en de vrijwilligers krijgen hartverwarmende reacties: “Zo was er een meisje onder de indruk van de mooi aangeklede etalagepop en een oudere Oekraïense heer dankbaar dat wij grote maten schoenen voor hem verzameld hadden, hij bracht ons een reep chocolade. Er was ook een oudere Oekraïense vrouw in de winkel, die zo dankbaar was en ons in de winkel een heel uitgebreide massage wilde geven, zij was chiropractor van beroep in Oekraïne. En soms komen er kinderen gezellig bij ons kleuren.”

Er liggen veel Nederlandse boekjes in de Weggeefwinkel, misschien leuk voor de kinderen die de taal proberen te leren? Je bent van harte welkom.

Maar ook willen wij weer de oproep doen, plaats alsjeblieft geen zakken kleding meer voor de deur bij het hotel of de winkel! Er is genoeg, we blijven er mee zitten.

Tot slot een vraag. Heb jij contacten in omliggende dorpen van Abcoude waar ook Oekraïense gasten verblijven? Stuur ons adres door, zij zijn van harte welkom in de Weggeefwinkel.