Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst op dinsdag 20 september wordt Nel Verhoek voorgesteld als Coördinator Vrijwilligers Oekraïne.

Nel Verhoek, woonachtig in Amstelhoek. 18 jaar werkzaam bij Tympaan-De Baat als Sociaal Werker. Zij kent de sociale kaart van de gemeente De Ronde Venen goed. Nel is aangesteld voor 16 uur als Coördinator Vrijwilligers Oekraïne. Voorlopig voor 4 maanden.  Nel is regelmatig in Abcoude en wordt ondersteund door haar collega Liesbeth Boswijk, die in Abcoude woont.

Even voorstellen:

Ik ben Nel Verhoek, sinds 2005 werkzaam bij Tympaan De Baat als Sociaal Werker.

Sinds kort vervul ik de functie van Coördinator Vrijwilligers Oekraine voor 16 uur in heel De Ronde Venen. Vele van jullie ken ik niet, nog niet, maar hoop de komende tijd met jullie in gesprek te mogen. Als coördinator vrijwilligers Oekraïne wil ik graag horen wat er speelt. Waar kan ik jullie bij ondersteunen. Mijn rol is nieuw dat zullen jullie begrijpen, maar wat mij betreft is geen vraag te gek.

In de zomer ben ik vooral bezig geweest om activiteiten te organiseren ivm de schoolvakantie van de jeugd maar ook de ouders hebben hieraan deelgenomen. Ik wil hierbij meteen laten weten dat mijn rol niet ligt bij het organiseren van activiteiten. Dit had ik opgepakt omdat die vraag heel urgent was.

Ik kan jullie ondersteunen bij het organiseren van een activiteit. Om een voorbeeld te geven, tijdens één van de zomeractiviteiten ontstond een wens van een enthousiaste inwoner van Abcoude om vanuit haar expertise les in mindfulness en yoga te willen geven. Dat zijn we nu aan het uitwerken. Een ander voorbeeld: Oekraïense vluchtelingen met minderjarige kinderen en met officieel werk mogen eerdaags kinderbijslag en kind gebonden budget aanvragen. Deze vraag past prima binnen mijn taak. Ik kan zorgen dat er een spreekuur komt met bezetting waar ze straks geholpen worden met de aanvraag.

Nog een voorbeeld, vorige week werd ik gebeld door stichting EET MEE. Een organisatie die door het maken van de juiste match Oekraïners aan Nederlanders verbindt, immers Samen eten is elkaar ontmoeten. Er liggen daar folders, ben je nieuwsgierig, lijkt het iets voor je, neem er gerust een mee.

Ik wil alleen maar zeggen, heb je een wens, een vraag, over jouw rol als betrokkene bij Oekraïners spreek mij alsjeblieft aan. Ook voor ideeën en initiatieven staan wij open. Samen met mijn collega Liesbeth zijn wij er voor jullie.

Heb je je nog niet ingeschreven bij Tympaan De Baat als vrijwilliger. Meld je aan bij Liesbeth.

Je bent dat tijdens jouw rol als ondersteuner/vrijwilliger verzekerd mocht er iets gebeuren.

Ik ben altijd bereikbaar op maandag en vrijdag maar lees mijn mail zeker ook op andere dagen.

Email: n.verhoek@stdb.nl