De etalage was mooi versierd in Kerstsfeer en er stonden vijf extra rekken met feestelijke kleding in de Weggeefwinkel. Speciaal voor Kerst hadden de vrijwilligers een extra openavond georganiseerd. Iedereen was klaar om gasten te ontvangen en ze te helpen aan een mooie fijne outfit. De avond werd een groot succes met ruim veertig mannen, vrouwen en hun kinderen op bezoek. Lees de reactie van een van de vrijwilligers.

Zij vertelt: “We waren best zenuwachtig of er wel mensen zouden komen. Een uur voor openingstijd ben ik nog naar beide hotels gegaan om mensen eraan te herinneren dat er voor hen een openavond was georganiseerd. Daar merkte we weer dat mensen veel aan hun hoofd hebben en daarom dingen vergeten.

Mannen, vrouwen en kinderen liepen mee naar de Weggeefwinkel. We hebben iedereen blij kunnen maken met een hele nieuwe outfit. Natuurlijk waren de winterjassen, mutsen, sjaals en handschoenen ook erg in trek, het was best koud buiten. Alle kinderen kregen een rugtasje en mochten wat speelgoed mee naar huis nemen. Een van de kinderen sprak al een beetje Nederlands en noemde ons Oma, ze had een mooie tekening voor ons gemaakt het was hartverwarmend.

We doen in de Weggeefwinkel ons best om alle mensen die ons bezoeken hartelijk te ontvangen en te voorzien van kleding. Als ze iets anders nodig hebben doen we een oproep via de website of via Whatsapp en zorgen we vaak alsnog dat het te verkrijgen is in de Weggeefwinkel. Zo hopen we dat iedereen zich welkom voelt. En we vinden het heel gezellig dat de kinderen tijdens openingstijd komen spelen in de speelgoedhoek… en dan mogen ze ons gerust allemaal aanspreken met Oma!